Öppet idag
11-16

Om Brigadmuseum

Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla! Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige. Blir du trött i benen kan du alltid slå dig ned i caféet med en kôpp kaffe och en hembakad kanelbulle.

Brigadmuseum är en del av det statliga nätverket Sveriges Militärhistoriska Arv (SMHA). Inom nätverket finns ca 25 militärhistoriska museer att ta del av. Läs gärna mer om de andra museerna här.

Museet inviges 2013. Brigadmuseum drivs som ett aktiebolag med särskild vinstbegränsning. Bolaget ägs och styrs  med ägardirektiv av Föreningen Sveriges Infanteribrigadmuseum i Värmland (FSIV).

Vårt uppdrag

FSIV syftar till att värna om och vårda delar av det svenska militärhistoriska arvet och föra detta vidare till kommande generationer. Brigadmuseums uppdrag är att bedriva pedagogisk och interaktiv museiverksamhet som främjar kunskap om och känslan för delar av det svenska försvarets historiska och kulturella utveckling.

 

Sommarlov

I år har vi två spännande sommarlovsaktiviteter här på museet, en klurig tipspromenad för våra yngre besökare och intressanta guidade turer för de lite äldre besökarna. 

Bli medlem

Brigadmuseum AB ägs av föreningen Sveriges Infanteribrigadmuseum i Värmland (FSIV). Genom att bli medlem i FSIV stöttar du museet och får dessutom fri entré till utställningarna under hela året.

Sponsorer

Vi samarbetar med ett flertal företag på olika sätt. Tveka inte att ta kontakt med oss om du har en samarbetsidé!

Organisation

Brigadmuseum är ett upplevelsemuseum för alla! Följ med på en tidsresa från 1945-1991 där du får känna, lyssna, läsa och se hur kalla kriget påverkade Sverige.

Volontärer

På Brigadmuseum jobbar ett helt gäng volontärer som fixar med allt möjligt och är guld värda! Vill du också bli en del av vårt härliga volontärgäng?